Tekin Kartal Kimdir

İstanbulda kartallar olarak bilinen suç örgütüne operasyon gerçekleştirildi, İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda suç örgütünün lideri olduğu belirtilen tekin Kartal’ın baskından kısa süre önce yurt dışına kaçtığı belirtildi,ona bağlı 42 kişi göz altına alındı. 

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte 53 farklı suça karıştıkları belirlenen suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirdi. 

Şişli ve Gaziosmanpaşa ilçeleri başta olmak üzere kentin çeşitli ilçelerinde, “Nitelikli yağma”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Silah ticareti”, “Silah zoruyla çek/senet imzalatma”, “Kasten yaralama” gibi suçlara karıştığı tespit edilen suç örgütünün üyelerine yönelik olarak İstanbul, Diyarbakır, Kocaeli, İzmir, Antalya ve Tekirdağ'da eş zamanlı baskınlar düzenlendi. 

Yapılan çalışmalarda liderliğini TEKİN KARTAL’ın yaptığı suç örgütünün, silah zoruyla kişileri alıkoyma ve silah zoruyla senet imzalatma eylemlerini tanımlamak için "Masayı kurduk", eylemlerini gerçekleştirdikten sonra ise "Operasyonu yaptık, payımız dağıtıldı" şeklinde şifreli konuştukları belirlendi.
 
Çete üyelerinin Çek ve  senet tahsilat yoluyla yüksek meblağlı boş senetler imzalattıkları, borçlarını ödeyemeyen kişilerden tehdit, cebir ve şiddet yoluyla yüksek meblağlarda para aldıkları, böylece çok sayıda kişiyi borçlandırdıkları tespit edildi. 

6 AY SÜREN FİZİKİ VE TEKNİK TAKİP 

Geçen ay çete liderine yakın olarak bilinen Mehmet yetişen, İbrahim ayhan, Deniz Saruhan, şehmus taşkıran, berkan görgen 5 kişinin göz altına alınıp ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı ve takibin devam edildiği öğrenildi. 
6 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından yapılan operasyonda örgüt lideri TEKİN KARTAL’ın yurt dışında firari olduğu çete üyelerinin bulunduğu toplam 42 kişi gözaltına alındı. 

Örgüt üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda 17 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 16 şarjör, 8 ruhsatsız pompalı tüfek, 3 kurusıkı tabanca, 520 adet çeşitli çap ve ebatlarda mermi, 4 kama, 1.800.000 bin 450 lira değerinde 4 adet senet ve 900 bin lira değerinde 9 adet çek ele geçirildi.  

Edinilen bilgilere göre 2020 de işlenen iki cinayetin azmettiricisi olarak ifadesi alınıp denetimli serbestlikle serbest bırakılan çete lideri TEKİN KARTAL’IN kısa süre önce operasyonun bilgisini alıp yurt dışına kaçtığı belirlendi.